13 lucruri de curatat in casa ta dupa ce ai fost bolnav

13 lucruri de curățat în casa ta după ce ai fost bolnav

Când vine sezonul de răceală și gripă, este aproape inevitabil ca microbii să vă invadeze casa. Odată ce asediul s-a încheiat, nu uitați să dezinfectați aceste locuri importante care adăpostesc germenii din casa dvs.

Iată unde să igienizezi după ce ai fost bolnav:

Când tu sau cineva din gospodărie te îmbolnăvești, prima prioritate este revenirea la sănătate. Dar odată ce simptomele se ameliorează, veți dori să vă asigurați că faceți o treabă amănunțită de curățare a casei. Chiar dacă persoana bolnavă se izolează cu succes într-o zonă, germenii, virusul sau bacteriile ar putea încă trăi din lucrurile pe care le-a atins. Citiți mai departe pentru cele mai importante lucruri din casă pe care trebuie să le dezinfectați pentru a opri răspândirea bolii și pentru a restabili o casă sănătoasă.

Baia

Baia este adesea punctul zero atunci când un val de germeni trece prin casa ta. Odată ce furtuna a trecut, asigurați-vă că curățați în profunzime baia, dezinfectând temeinic toaleta, toate mânerele robinetului și alte suprafețe dure.

Bucătăria

Bucătăria poate fi puternic lovită în timpul unei crize de boală, care lasă în urma ei cești, vase și ustensile încărcate cu germeni. Spălați toate vasele în apă foarte fierbinte sau în cea mai fierbinte setare a mașinii de spălat vase și utilizați ciclul de uscare încălzit. Ștergeți mânerele frigiderului și toate tastaturile electronice de pe aparatele dvs. și igienizați blaturile și chiuvetele.

Toate mânerele ușilor

Spălarea frecventă a mâinilor face diferența pentru a ajuta la limitarea răspândirii microbilor, dar știm cu toții că este mai ușor de spus decât de făcut. Pentru a fi în siguranță, luați câteva șervețele dezinfectante și loviți fiecare clanță și mâner din casă – în interior și în exterior.

Toate prosoapele

Orice lucru pe care corpul dumneavoastră îl atinge în timpul unei boli, inclusiv prosoapele, ar trebui să fie igienizat prin spălare în apă fierbinte. Pentru a elimina cu adevărat microbii, adăugați unul dintre numeroasele amplificatoare de dezinfectare disponibile pentru rufe, cum ar fi borax sau înălbitor.

Așternuturile

Când ești bolnav, petreci mult timp în pat. Ei bine, acele cearșafuri, pături și cuverturi pe care ați stat întins trebuie și ele dezinfectate, așa că aruncați-le în mașina de spălat și puneți-o pe un ciclu fierbinte. Iar daca salteaua ta a fost murdarata, curata-i bine. Începeți prin a aspira, apoi curățați-le (dacă este necesar) și pulverizați dezinfectant. Lăsați să se aerisească cu o zi înainte de a pune lenjeria din nou.

Îmbrăcămintea

Orice îmbrăcăminte purtată în timp ce ești bolnav trebuie, de asemenea, să fie dezinfectată. Spălați totul în apă fierbinte într-o încărcătură separată. Utilizați setarea de căldură mare sau dezinfectare a uscătorului dvs. pentru a termina.

Suprafețele dure

Suprafețele dure din toată casa care sunt atinse frecvent trebuie curățate atât în ​​timpul bolii, cât și după aceasta. Aceasta include toate blaturile de bucătărie și masa și scaunele. Nu uitați de întrerupătoarele de lumină, balustradele scărilor, mânerele și mânerele dulapului și orice altceva pe care îl atingeți în mod regulat – toate acestea trebuie să fie șters cu dezinfectant.

Telecomenzile

Când ești bolnav, uneori tot ce poți face este să stai întins și să urmărești, ceea ce înseamnă că telecomanda devine centrală a germenilor. În timpul și după o boală, ștergeți toate telecomenzile cu șervețele dezinfectante.

Telefoanele și alte produse electronice

Ecranele tactile sunt un miracol modern. Sunt și magneți germeni. Asigurați-vă că ștergeți telefoanele mobile, tabletele, tastaturile computerelor și orice alte dispozitive electronice des atinse cu șervețele dezinfectante după ce o boală a trecut prin casa dvs.

Jucăriile

Aceasta este o mare problemă, dar dacă aveți copii, trebuie să o faceți: igienizați temeinic orice jucărie tare sau din plastic pentru a opri răspândirea în continuare a germenilor. Șervețelele dezinfectante funcționează pentru articole mai mari, dar multe lucruri mici, cum ar fi cărămizile Lego și alte jucării mici din plastic și cauciuc, pot fi puse într-o pungă de plasă și pot fi trecute prin mașina de spălat vase din raftul superior.

Animalele de pluș sau cele împăiate

Jucăriile moi precum animalele de pluș nu pot fi curățate cu șervețele dezinfectante. Cu toate acestea, puteți arunca orice jucărie de plus care se poate spăla la mașină în mașina de spălat cu lenjeria de pat sau îmbrăcămintea. Pentru animalele de pluș care sunt prea delicate pentru mașină, treceți-le prin uscător la o temperatură ridicată pentru a ucide orice germeni pe care îi pot găzdui.

Periuțele de dinți

Dacă ați folosit o periuță de dinți ieftină, aruncați-o și obțineți una nouă. A scăpa de germeni merită cu siguranță prețul unei noi perii. Înmuiați alte tipuri de periuțe de dinți într-un amestec de apă și peroxid de hidrogen timp de o oră, apoi clătiți-le bine cu apă. De asemenea, puteți trece periuțele de dinți prin mașina de spălat vase. Nu uitați să vă curățați și suportul pentru periuță de dinți.

Coșurile de gunoi

Coșurile de gunoi întâlnesc adesea unele neplăceri serioase atunci când apare boala. După ce ați golit conservele, pulverizați-le cu dezinfectant.

Fă-te bine cât mai curând

După ce boala coboară în casa ta, trebuie să faci niște măsuri de curățare.

A fost utila aceasta pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Average rating 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot inca, fii tu prima persoana care voteaza.