Carpatii Meridionali

Carpații Meridionali din România sunt enumerați printre cele mai bune locuri ecologice de vizitat în 2022

Cele mai bune locuri ecologice de vizitat în 2022

Site-ul global de călătorii Big 7 Travel a clasat cele mai bune 50 de locuri ecologice de vizitat în 2022, iar Carpații Meridionali din România se află în primele cinci.

Lista publicată de Big 7 Travel include 50 de destinații din întreaga lume care fac bine planetei. „Fiecare dintre aceste orașe, regiuni sau țări s-a angajat să protejeze fie resursele naturale, oamenii sau patrimoniul. Acest lucru ar putea fi prin orice număr de inițiative, de la investiții în energie regenerabilă până la proiecte inovatoare conduse de comunitate”, a spus site-ul de călătorie.

Potrivit Big 7 Travel, Carpații Meridionali ai României este al patrulea cel mai bun loc ecologic de vizitat în acest an.

„Descriși ca un „arc sălbatic în inima Europei”, Carpații Meridionali cuprind aproximativ un milion de hectare de râuri sălbatice, păduri și vegetație. Găzduiește o varietate bogată de animale sălbatice – lup, râs, urs brun, pisici sălbatice – dar numărul lor a scăzut în ultimele decenii din cauza vânătorii intense. Din fericire, măsurile de conservare sunt acum în desfășurare pentru a readuce regiunea la gloria de odinioară”, se arată în descrierea destinației românești.

Site-ul de călătorie se referă, de asemenea, la programul WWF România și Rewilding Europe care vizează reintroducerea zimbrilor europeni în regiune și organizații locale precum WeWilder care lucrează cu comunitatea pentru a compensa pe oricine pierde recoltele din cauza zimbrilor, care se pot rătăci și în sat. .

Bhutan se află în fruntea clasamentului locurilor ecologice, urmat de Botswana, Gambia, Carpații Meridionali ai României și Costa Rica. Primele zece sunt completate de Slovenia, Insulele Azore din Portugalia, Scoția, Uruguay și Estonia.

Clasamentul complet este disponibil aici.

 

A fost utila aceasta pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Average rating 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot inca, fii tu prima persoana care voteaza.