fotografie nft

Ce este o fotografie NFT?

Jetoanele nefungibile (NFT) sunt active digitale care vin sub formă de muzică, artă, obiecte de colecție și în joc. Acestea sunt adesea tranzacționate online folosind criptomonede codificate cu contracte inteligente pe blockchain.

În ultimii ani, piața de jetoane non-fungibile a înregistrat vânzări record și a perturbat lumea artei, mulți artiști digitali făcându-și un nume. Pe lângă arta digitală, NFT-urile oferă fotografilor și creatorilor un mediu suplimentar pentru a-și desfășura comerțul și pentru a genera venituri. Pe lângă acestea, oferă plăți garantate pentru fiecare vânzare fără a fi nevoie de terți, oferă plăți instantanee și sigure și permit accesul la o audiență globală prin intermediul piețelor descentralizate.

Ce este o fotografie NFT?

Fotografiile NFT, ca și alte active digitale, cum ar fi videoclipuri, audio și alte active digitale, sunt fotografii tokenizate. NFT-urile sunt fișiere digitale stocate și schimbate pe un blockchain care este un registru digital care certifică un fișier digital ca fiind unic și nu interschimbabil . Acestea fac ca NFT-urile fotografice să fie foarte căutate datorită exclusivității lor și că acum nu există două persoane care pot să aibă același NFT.

NFT-urile cresc rapid în popularitate, iar artiștii își transformă lucrările fotografice în jetoane, generând o mare vizibilitate pe piețele digitale. Pe măsură ce tot mai mulți oameni încep să cumpere NFT, ei vor contribui la crearea unei piețe unice pentru foto NFT, similar caselor și galeriilor de licitații din lumea reală, oferind creatorilor recunoașterea și recompensele bănești pe care le merită.

De ce ar trebui să vă creați propria fotografie NFT ?

Lumea NFT este în plină expansiune, dacă sunteți fotograf, fie că este vorba de un fotograf de natură sau un amator, și puteți face niște fotografii grozave, ar trebui să vă gândiți să vă creați NFT-urile. Unele dintre avantajele care vin odată cu a fi fotograf NFT includ:

 • Crearea de experiențe pentru fanii dvs.: fotografiile NFT sunt ediții limitate ale fotografiilor dvs., garantând cumpărătorilor proprietatea unică și suvenirele NFT. Au un potențial mare ca fanii să dețină aceste obiecte rare de colecție
 • Barieră scăzută la intrare: dacă sunteți fotograf și aveți toate echipamentele, inclusiv camerele digitale, începerea unui concert ca fotograf NFT are costuri mai mici. Crearea NFTS necesită investiții relativ mici și nu necesită un proces complex care să vă pună pe picior de egalitate aproape cu alți fotografi.
 • Construiește-ți următorii și brand-ul: prin crearea propriilor fotografii NFT unice, poți capta atenția fanilor și poți construi un număr puternic de urmăritori și o marcă pe tot globul.
 • Generați venituri fără intermediari: fotografia NFT vă permite să interacționați direct cu cumpărătorii și să câștigați 100% din veniturile din munca dvs. fără a fi nevoie să treceți printr-o terță parte, ceea ce înseamnă mai mulți bani pentru dvs.

Cum să convertiți o imagine într-un activ digital NFT ?

Dacă decideți să faceți un NFT simplu, nu veți avea neapărat nevoie de un dezvoltator. Urmând pur și simplu acești pași simpli, puteți să vă creați primul NFT.

 • 1. Selectați o fotografie pentru a converti într-un NFT: Pentru a începe, va trebui să selectați o anumită imagine pe care doriți să o transformați într-un NFT, va trebui, de asemenea, să vă asigurați că nu aveți probleme cu drepturile de autor și că aveți exclusivitate drepturi asupra imaginii digitale.
 • 2. Alegeți o piață NFT: pentru a vă converti fotografia într-un NFT, va trebui să creați o piață NFT aici apare o piață NFT. Există o mulțime de piețe NFT din care să alegeți. Fiecare piață NFT are avantajele și dezavantajele sale pentru vânzători, așa că asigurați-vă că faceți cercetări înainte de a face o alegere.
 • 3. Configurați un portofel cripto : apoi va trebui să creați un portofel digital în care vă veți stoca criptomonedele și NFT-urile. Portofelul pe care îl selectați trebuie să fie compatibil cu tehnologia blockchain și cu piața NFT pe care intenționați să le utilizați pentru baterea fotografiilor dvs. NFT.
 • 4. Cumpărați criptomonede printr-un schimb: după ce ați creat un portofel, va trebui să cumpărați o criptomonedă, astfel încât să puteți plăti taxele de gaz pentru a vă bate NFT-urile.
 • 5. Conectați-vă portofelul la platforma NFT și începeți să bateți: după ce adăugați fonduri în portofel, va trebui să îl conectați la platforma NFT pe care o veți folosi pentru a vă crea NFT.
 • 6. Încărcați fișierul NFT într-o listă: după ce ați convertit activele digitale în NFT, le puteți lista spre vânzare pe mai multe piețe NFT disponibile.

Beneficiile cumpărării și vânzării de fotografii NFT

La fel ca arta NFT, fotografiile NFT fac o adâncime pe piața NFT. Există o mulțime de beneficii care vin din vânzarea și cumpărarea de fotografii NFT. Pe lângă intrarea în economia digitală, vă deschideți lucrările către demografii cu cunoștințe digitale, alte beneficii includ:

 • Oferă Valoare sentimentala: fotografiile NFT vin cu o legătură emoțională între colecționari și obiecte de colecție. În unele cazuri, această legătură sentimentală îi poate determina pe colecționari să plătească în exces pentru o colecție doar pentru că înseamnă ceva semnificativ pentru ei.
 • Dorința de a deține o colecție întreagă: unii cumpărători doresc să dețină un set întreg de variații ale unei anumite colecții și sunt dispuși să plătească orice preț pentru aceasta. Cu cât colecția este mai rară, cu atât dorința de a achiziționa o întreagă colecție este mai puternică.
 • Ele sporesc implicarea: NFT-urile, pe lângă faptul că sunt mai mult decât o piesă de colecție sau o piesă de artă, pot fi folosite de companii pentru a stimula recunoașterea mărcilor și a conecta mai bine cu clienții. Companiile le pot folosi ca parte a comercializarii lor și le pot oferi ca suveniruri.
 • Oferă potențial de venituri suplimentare: deoarece NFT-urile sunt determinate de deficitul lor, creatorii pot vinde aceste active exclusiv ca ediție limitată pe care le pot vinde pentru profit.

Lista celor mai bune marketplace-uri de fotografii NFT

NFT-urile redefinesc lumea digitală datorită, în parte, faptului că sunt unice și de neînlocuit. Ei au ridicat statutul media digitală de la o simplă sursă de divertisment sau stimulent la o oportunitate serioasă de a face bani, vă rugăm să citiți articolul nostru cum să faceți bani cu NFT. Dacă decideți să creați și să începeți să vindeți fotografiile dvs. NFT, mai jos sunt câteva dintre alegerile noastre de top de piețe NFT pentru fotografii:

1. OpenSea

OpenSea este o piață NFT care permite utilizatorilor să cumpere, să vândă și să tranzacționeze jetoane nefungibile prin intermediul site-ului său web. Considerată cea mai bună piață NFT, permite utilizatorilor Puteți utiliza o varietate de formate de fișiere pentru imagini, videoclipuri, audio sau chiar modele 3D și acceptă o dimensiune maximă de fișier de 100 MB dacă doriți să vindeți un format mare. Este nevoie de 2,5% pentru fiecare tranzacție ca taxă de vânzător. Acceptă mai multe portofele care includ portofele MetaMask, Coinbase Wallet, portofelele compatibile WalletConnect, Bitski și Trust Wallet, în timp ce acceptă și blockchain-urile Ethereum, Polygon și Klaytn.

2. Raribil

Rarible este o piață NFT care are propriul token $RARI care poate fi folosit pe platformă. Piața multilaț a platformei unde utilizatorii pot cumpăra, bate și vinde NFT-uri pe mai multe blockchain-uri, cum ar fi Ethereum, Tezos și Flow. Acesta percepe o taxă de vânzător de 2,5%, redevențele sunt personalizabile și acceptă portofele digitale precum MetaMask, Torus, Mobile Wallet, Portis, Coinbase, MyEtherWallet și Fortmatic.

3. Nifty Gateway

Nifty Gateway este o platformă de custodie NFT în care NFT-urile de pe platforma sa sunt stocate într-un portofel securizat, alimentat de tehnologia de custodie a Gemini. Acesta percepe o taxă de vânzător de 5%, iar artiștii de pe platformă vor primi 10% din redevențe dacă există vreo vânzare secundară a NFT-urilor lor. Pe lângă sprijinirea și rularea pe blockchain-ul Ethereum, acceptă și portofelul MetaMask.

4. Fundația

Foundation este o piață NFT axată pe creatori care utilizează blockchain-ul Ethereum. Aici creatorii sunt invitați să se alăture Fundației de către membrii comunității și, de asemenea, trebuie să creeze un portofel cu Ethereum pentru a-și vinde fotografiile NFT. Fundația va lua o taxă de 5% din prețul de vânzare al NFT-urilor și atunci când NFT-urile sunt revândute pe piața secundară, o redevență de 10% revine creatorilor sub formă de redevențe.

5. SuperRare

SuperRare este o piață NFT peer-to-peer în care tranzacțiile sunt efectuate folosind Ether, criptomoneda nativă a rețelei Ethereum. Acesta percepe o taxă de vânzare de 15% și o taxă de redevență de 10%. Această piață acceptă portofele compatibile MetaMask, Fortmatic și WalletConnect.

Fotografie NFT vs. Artă digitală NFT

Spațiul NFT este în continuă creștere și extindere, încorporând toate formele de lucru digital. Fotografia NFT presupune fotografii realizate și convertite în active digitale tokenizate și ar putea include fotografii de stoc și alte forme de fotografie, în timp ce opera de artă digitală NFT cuprinde alte forme de artă, inclusiv GIF-uri, videoclipuri, ilustrații, pictură digitală și multe altele.

A fost utila aceasta pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Average rating 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot inca, fii tu prima persoana care voteaza.