Costurile de incalzire se preconizeaza sa creasca si mai mult in aceasta iarna iata cum poti reduce costurile in casa ta

Costurile de încălzire se preconizează să crească si mai mult în această iarnă, iată cum poți reduce costurile în casa ta

Prețurile pentru încălzirea locuințelor vor crește cu peste 50% în acest an. Un studiu realizat de Penn State spune că într-un an obișnuit, gazul natural poate costa aproape de două ori mai mult pentru a vă încălzi casa decât lemnul; aceasta ar putea fi cea mai scumpă iarnă pentru gospodăriile încălzite cu gaz natural din mai mult de un deceniu.

Prețurile pentru încălzirea locuințelor sunt de așteptat să crească cu peste 50% în acest an.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru încălzirea locuinței în această iarnă, există pași pe care îi puteți lua chiar acum pentru a vă ierna casa, deoarece furtunile de iarnă de anul trecut au provocat daune de peste un miliard de dolari. Un consultant in energie spune:

  • Verificați cuptorul, cazanul sau coșul de fum; este bine sa iti verifici sistemul de incalzire macar o data pe an.
  • Inspectați și izolați conductele pentru fisuri și scurgeri.
  • Cunoașteți locația supapei principale de închidere a apei, pentru a preveni exploziile.
  • Curățați jgheaburile, astfel încât zăpada care se topește să curgă liber.
  • Tăiați copacii și îndepărtați ramurile moarte pentru a vă proteja familia și proprietatea.

Managerul de service al unui producator de centrale termice spune că acum ar putea fi momentul să ne gândim la cum să compensați acest cost.

„Există lucruri acolo care ajută la compensarea cuptoarelor”, a spus managerul service-ului de centrale termice.

Un studiu realizat de Penn State spune că într-un an obișnuit, gazul natural poate costa aproape de două ori mai mult pentru a vă încălzi casa decât lemnul; aceasta ar putea fi cea mai scumpă iarnă pentru gospodăriile încălzite cu gaz natural din mai mult de un deceniu.

„Termoseminee eficiente pe lemne, centralele pe peleți, ele compensează asta”, a spus managerul.

Dar, ca multe lucruri anul acesta, când vine vorba de încălzire, va trebui să acționați rapid pentru a vă asigura că puteți obține proviziile și serviciile de care aveți nevoie în această iarnă.

„Acest lucru ar trebui făcut la începutul primăverii, la începutul verii”, a spus managerul.

Institutul National de Statistica a declarat că mai mult de o treime din casele din Romania se încălzesc cu gaz natural. Managerul de service al unui producator de centrale termice a spus că dacă nu ați început deja să cumpărați lemn sau peleti, ar putea exista și o creștere a prețului acolo, dar a spus că cererea de lemn din acest an va fi un șoc.

Managerul de service a spus că, cu cât mai devreme, cu atât mai bine să instalezi unități noi – centrale peleti sau termoseminee în casa ta sau să faci provizii — E târziu, spuse managerul. „Problema este că oamenii așteaptă până în ultima secundă și apoi sună in plin sezon sa ne spună că vor centrala peleti montata cel tarziu săptămâna viitoare. Este greu.”

A fost utila aceasta pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Average rating 5 / 5. Voturi: 562

Niciun vot inca, fii tu prima persoana care voteaza.