De ce se inrosesc senzorii de poluare din Bucuresti

De ce se înroșesc senzorii de poluare din București?

De ce se înroșesc senzorii de poluare din București?Documentatie Licitatii – societate ofera servicii profesionale de consultanta pentru participarea la licitatiile publice SEAP/SICAP, intocmire documentatii constructii, devize lucrari, carte tehnica constructii, proiectare, arhitectura, diverse. Telefon/WhatsApp 0728 239 088
Două echipaje ale Gărzii de Mediu București au descoperit, într-una din zilele trecute, în decurs de numai câteva ore, mai multe focare de poluare cu particule de fum pe terenurile din zona limitrofă a Capitalei.

Arderea gunoiului industrial pentru extragerea fierului este o practică generalizată în comunitățile sărace din județul Ilfov, spune Octavian Berceanu, comisarul șef al Gărzii de Mediu. Oamenii care se ocupă cu așa ceva ard mașini vechi, cauciucuri, cabluri, electrocasnice, scaune de birou, sau orice obiect care conține fier. Mai departe, valorifică metalul la centrele de fier vechi. E o întreagă afacere cu deșeuri, care pornește de la depozitarea ilegală pe terenuri private sau ale primăriilor, continuă cu incendieri care generează de particule poluante și se termină cu vânzarea fierului rezultat din ardere.

„E suficient să existe 10-15 astfel de focuri toxice prin curțile oamenilor sau pe câmpuri pentru ca un sector din București să fie afectat“, spune Octavian Berceanu. Despre cât de mult afectează particulele de fum produse de acești „poluatori mici“, unde este pericolul în cazul marilor poluatori și cum este statul complice la otrăvirea aerului, într-un nou reportaj Recorder.

————————

Recorder este o publicație online construită de o echipă de jurnaliști în jurul acestor principii: jurnalism onest, făcut cu pasiune și pus în serviciul public. Puteți susține proiectul Recorder printr-o donație aici sau aici www.patreon.com/recorder

Mai multe clipuri produse de noi sunt pe:

site:

pagina noastră de Facebook

contul de InstagramAnunt Bucuresti – site de anunturi, oferte, vanzari, inchirieri, locuri de munca Bucuresti