EA Sports incheie oficial parteneriatul FIFA dupa 30 de ani

EA Sports încheie oficial parteneriatul FIFA după 30 de ani

EA Sports a anunțat astăzi că titlul de fotbal pe care îl publică în 2023 va face parte din noua marcă EA Sports FC , eliminând numele FIFA pe care seria l-a folosit încă de pe vremea Sega Genesis și Super NES. Anunțul marchează o pauză semnificativă pentru una dintre cele mai vechi și mai populare francize continue din istoria jocurilor video.

„Suntem recunoscători pentru mulți ani de parteneriat extraordinar cu FIFA”, a declarat directorul general al EA, Andrew Wilson, într-o declarație. „Viitorul fotbalului global este foarte luminos, iar fandom-ul din întreaga lume nu a fost niciodată mai puternic. Avem o oportunitate incredibilă de a pune EA Sports FC în centrul sportului și de a aduce și mai multe experiențe inovatoare și autentice fotbalului în creștere. public.”

Următorul joc de fotbal fără FIFA al EA va avea în continuare „mai mult de 300 de parteneri individuali licențiați, oferind jucătorilor acces la peste 19.000 de sportivi din 700 de echipe, în 100 de stadioane și peste 30 de ligi din întreaga lume”. Acești parteneri includ ligi internaționale majore precum Premier League, LaLiga, Bundesliga, UEFA, CONMEBOL și multe altele .

În afară de numele de pe copertă, noului joc cu marcă va lipsi orice referință oficială la Cupa Mondială, turneul internațional quadrienal condus de FIFA. EA a colaborat cu FIFA pentru a lansa titluri separate pentru Cupa Mondială FIFA la fiecare patru ani, din 1998 până în 2014 și a introdus un mod separat pentru Cupa Mondială în jocul său profitabil de cărți digitale Ultimate Team pentru FIFA 14 . Această integrare sa extins la o actualizare mai largă a Cupei Mondiale în FIFA 18 .

Rapoartele sugerează că FIFA 23 — care va fi lansat mai târziu în acest an ca joc final al EA cu licența FIFA — va extinde și mai mult modul Cupa Mondială și va include Cupa Mondială a Femeilor pentru prima dată în istoria francizei. „Produsul nostru final FIFA va include, de asemenea, mai multe moduri de joc, funcții, echipe, ligi, jucători și competiții decât orice ediție anterioară”, a spus EA într-un comunicat.

Despărțirea EA de FIFA nu este chiar o surpriză. Mega-editorul de jocuri de noroc a declarat public că „examina acordul nostru privind drepturile de denumire cu FIFA” în octombrie anul trecut , pe fondul unor confruntări privind exclusivitatea și costurile de licențiere. Iar un raport din februarie a sugerat că Wilson le-a spus angajaților EA că licența FIFA „ne-a exclus capacitatea de a ne putea ramifica în zonele pe care le doresc jucătorii” în ceea ce privește jocul.

Nici măcar brandingul specific EA Sports FC nu este o surpriză; termenul a apărut în depunerea mărcii înregistrate anul trecut, iar jurnalistul de la VentureBeat Jeff Grubb a confirmat numele într-o conversație din martie cu Giant Bomb.

Anul trecut, The New York Times a raportat că FIFA a cerut EA să dubleze cei 150 de milioane de dolari pe care editorul le plătea deja anual pentru drepturile asupra mărcii sale. Între timp, se pare că EA începea să se întrebe cât de multă valoare aducea numele FIFA francizei sale populare de jocuri.

„Practic, ceea ce primim de la FIFA într-un an care nu este Cupa Mondială sunt cele patru litere de pe partea din față a cutiei, într-o lume în care majoritatea oamenilor nici măcar nu mai văd cutia pentru că cumpără jocul digital”, a spus Wilson . le-a spus angajaților într-o întâlnire între mâinile din noiembrie.

Poate în așteptarea anunțului de astăzi, FIFA a anunțat ieri că lucrează deja cu noi parteneri la jocuri de fotbal „non-simulare” care vor fi lansate la sfârșitul acestui an. Această formulare ne aduce în minte anunțul din 2020 de la Take-Two privind revenirea francizei NFL2K , care va ocoli licența exclusivă a EA pentru jocurile „de simulare” NFL, oferind „experiențe de joc de fotbal fără simulare”.

Dar FIFA mai spune că „se implică cu editori de jocuri de top, companii media și investitori în ceea ce privește dezvoltarea unui nou titlu important de joc de fotbal de simulare FIFA pentru 2024”. Organizația mai spune că va continua convenția de lansări anuale de jocuri FIFA numerotate cu noii săi parteneri.

„Pot să vă asigur că singurul joc autentic și real care poartă numele FIFA va fi cel mai bun disponibil pentru jucători și fanii fotbalului”, a declarat luni președintele FIFA, Gianni Infantino, într-o declarație. „Numele FIFA este singurul titlu global, original. FIFA 23 , FIFA 24 , FIFA 25 și FIFA 26 și așa mai departe — constanta este numele FIFA și va rămâne pentru totdeauna și va rămâne cel mai bun .”

Parteneriatul EA cu FIFA datează de la FIFA International Soccer din 1993 , care a fost urmat de lansări anuale în fiecare an, precum și de spinoff-uri ocazionale precum FIFA Street . Singura serie de jocuri cu o serie anuală neîntreruptă comparabilă de lansări este franciza Madden NFL de la EA , care a început în 1988 și va păstra acel brand în ciuda morții lui John Madden la sfârșitul anului trecut.

A fost utila aceasta pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Average rating 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot inca, fii tu prima persoana care voteaza.