Acesta este modul in care va puteti rezolva viitorul afacerii potrivit McKinsey

Stiri – Acesta este modul în care vă puteți rezolva viitorul afacerii, potrivit McKinsey

Liderilor li se recomandă să creeze propriul „sos secret” al organizației lor – un set specific de comportamente la care toți angajații să poată respecta – pentru a crea o cultură robustă a performanței.

4. Structură turtită radical

COVID-19 a făcut din viteză o prioritate pentru multe organizații, dar a subliniat și cât de dificilă poate fi viteza de realizat. Firmele pot deveni pregătite pentru viitor structurându-se în moduri mai puțin complexe pentru a le face mai potrivite, mai plate și mai rapide, spune McKinsey.

Companiile ar trebui să se concentreze pe conectivitate cu modele concepute în jurul oamenilor și activităților – permițând echipelor să acționeze rapid, deoarece sunt flexibile.

5. Luarea deciziilor cu privire la turboalimentare

Organizațiile care iau decizii în mod constant rapid și bine sunt mai susceptibile de a-și depăși concurenții , deși acest lucru necesită un sistem care să aloce luarea deciziilor persoanelor corecte, echipelor sau chiar algoritmilor, potrivit McKinsey.

Marea majoritate a acestor decizii ar trebui, de asemenea, să fie delegate la cele mai scăzute niveluri posibile, ceea ce înseamnă că angajații își asumă responsabilitatea pentru deciziile pe care sunt cele mai în măsură să le ia.

6. Tratați talentul ca fiind mai rar decât capitalul

Lumea muncii din ce în ce mai conectată se schimbă rapid și companiile pregătite pentru viitor trebuie să-și considere talentul ca fiind cea mai redusă resursă a acestora.

Promovarea unei experiențe incluzive a angajaților este esențială pentru atragerea de talente de top. De asemenea, influențează dacă angajații rămân și prosperă, ceea ce poate, la rândul său, să aibă impact asupra rezultatelor unei companii.

Cum creștem: construiți pentru scară

7. Adoptați o vedere a ecosistemului

Organizațiile trebuie să fie agile dacă doresc să crească cu o anumită consistență, iar cheia acestui lucru este adoptarea unei abordări ecosistemice care tratează partenerii ca extensii ale lor.

Vechea gândire era despre controlul lanțului de aprovizionare. Acum, valoarea este creată prin schimbul de date și abilități.

8. Construiți platforme tehnologice bogate în date

Organizațiile pregătite pentru viitor profită la maximum de date și le utilizează pentru a împuternici continuu deciziile prin tehnologia relevantă.

Valorificând capacitatea datelor de a se conecta și de a scala, companiile o pot folosi pentru a dezvolta noi produse și servicii, chiar și companii, în cicluri de actualizare rapidă.

9. Accelerați învățarea într-o organizație

Cele mai de succes companii sunt cele care promovează o mentalitate de învățare continuă, care apoi le permite personalului să se adapteze nevoilor schimbătoare.

Prin obținerea corectă a învățării, organizațiile pot crea o forță de muncă abilitată, cu experiență în arta „eșuează repede, învață, repetă” – o cheie pentru a deveni pregătite pentru viitor.


McKinsey & Company este o firmă americană de consultanță în management la nivel mondial, fondată în 1926 de profesorul James O. McKinsey de la Universitatea din Chicago, care oferă consiliere în domeniul managementului strategic pentru corporații, guverne și alte organizații.

Sursa: Newsmag