supraveghere in masa

Stiri – Americanii vor sa blocheze accesul la tehnologia avansata de supraveghere in alte tari

Astăzi, reprezentantul John Curtis (R-UT) a condus o coaliție bipartidă pentru a reintroduce  Legea privind răspunderea privind supravegherea tehnologiei avansate în străinătate.  Această legislație bipartidă ar combate adoptarea în străinătate a echipamentelor de supraveghere cu tehnologie avansată, precum cele folosite de China împotriva uigurilor din Xinjiang.

Acest proiect de lege bipartisan ar recunoaște supravegherea nerezonabilă sau opresivă a guvernului ca un abuz la drepturile omului. De asemenea, ar avea nevoie de un raport cu privire la ceea ce dacă țările au importat sau au obținut ilegal date biometrice sau de recunoaștere facială din alte țări. Acest proiect de lege este, de asemenea, sponsorizat de reprezentanții Tom Malinowski (D-NJ), Young Kim (R-CA), Dean Phillips (D-MN) și Abigail Spanberger (D-VA).

„Tehnologia modernă este rezultatul teribil al inovației oamenilor și țărilor democratice. Cu toate acestea, în multe dictaturi, tehnologia a fost utilizată în mod abuziv pentru a diminua responsabilitatea liderilor și a crește abuzurile drepturilor omului, cum ar fi tortura sau detenția nedreaptă ”, a  spus Curtis.  „Proiectul meu de lege, Legea privind responsabilitatea de supraveghere a tehnologiei avansate străine, aduce Raportul anual al Departamentului de Stat privind practicile drepturilor omului în secolul XXI pentru a contracara adoptarea tot mai mare a echipamentelor de supraveghere a tehnologiei avansate de către guvernele străine.”

„Companiile private nu ar trebui să vândă capabilități avansate de supraveghere către dictatori care spionează disidenți și jurnaliști. Guvernul saudit ar fi supravegheat-o pe Jamal Khashoggi la Washington folosind programe spion comercializat în întreaga lume ”, a  spus Malinowski.  „Acest proiect de lege va solicita Departamentul de Stat să ne spună când se întâmplă acest lucru, astfel încât să poată fi pus în aplicare restricții adecvate.”

„Tehnologiile inovatoare prezintă beneficii extraordinare și sunt o linie de salvare pentru mulți, în special în timpul pandemiei COVID-19. Pe măsură ce continuăm să ne bazăm pe tehnologii, trebuie să nu asigurăm că aceste instrumente sunt dezvoltate și folosite, având în vedere libertățile și confidențialitatea indivizilor, mai ales că Republica Populară Chineză și alte guverne folosind tehnologii pentru a încălca drepturile cetățenilor săi ”, a  a spus Kim. „Sunt mândru să mă alătur reprezentantului Curtis pentru a introduce Legea privind răspunderea de supraveghere a tehnologiei avansate străine pentru a apela țările pentru încălțările drepturilor omului cauzate de sistemele de supraveghere în masă, cenzorii rețelelor sociale și alte instrumente intruzive și restrictive și pentru a oferi Departamentului de Stat resursele de combatere. Voi continua să lucrez cu colegii mei pentru a sprijini drepturile omului și libertatea de pe tot globul. ”

„Dreptul la viața privată este fundamental și trebuie să ne asigurăm că dreptul acesta este protejat în lumea noastră din ce în ce mai interconectată. Noile tehnologii oferă un instrument puternic pentru a permite un schimb mai liber de idei, dar pot, de asemenea, să nu avem capacitatea de a controla informațiile private ”, a  spus Phillips.  „Trebuie să pledăm pentru drepturile omului, atât în ​​țară, cât și în străinătate. Legea privind răspunderea privind supravegherea tehnologiei avansate străine ne va permite să evalueam modul în care guvernele străine folosind noile tehnologii pentru a amenința libertății civile, astfel încât să le putem aborda mai bine în viitor. ” 

„În ultimii ani, am văzut guvernele statelor cu un singur partid folosind tehnologia de supraveghere pentru a reprima și persecuta minoritățile religioase, oponenții politici și presa liberă. În fața acestei tendințe, Statele Unite au responsabilitatea de a lupta pentru drepturile omului universal și protecția vieților private ”, a  spus Spanberger. „Această legislație bipartidă ar condamna aceste comportamente și ar impune Departamentului de Stat să monitorizeze în continuare guvernele care armează supravegherea. Sunt mândru să mă alătur colegilor mei pentru a face față aceste tendințe în creștere de abuzuri ale drepturilor omului cu tehnologia. ”

Declarații de sprijin

Adrian Shahbaz, director de cercetare pentru tehnologie și democrație la Freedom House: 

„Condus de progresele tehnologice, prețuri mai mici și reglementări laxe, instrumentele avansate de supraveghere proliferează în lume. Având în vedere că aceste tehnologii sunt folosite pentru a identifica și monitoriza disidenții politici, membrii anumitor grupuri religioase și persoane LGBT +, această legislație pentru a documenta încălcări drepturilor omului legate de supravegherea excesivă este deosebită de importantă. ”

Andrea Prasow, director adjunct la Washington la Human Rights Watch: 

„Rapoartele anuale ale Departamentului de Stat privind drepturile omului ar trebui să reflecte realitățile lumii de acum, care includ noi forme de reprezentare online. Acest proiect de lege va contribui la expunerea la controlul public a țărilor care utilizează tehnologii de supraveghere pentru a restricționa drepturile poporului lor și ce instrumente utilizează. Iar factorii de decizii din SUA, care se bazează pe aceste rapoarte, vor avea acum o imagine mai completă a încălcării drepturilor din întreaga lume. ”

Michael De Dora, Washington Advocacy Manager la Comitetul pentru protecția jurnaliștilor:

„Utilizarea ilegală a spyware-ului pentru a viza presa este o problemă globală în creștere care amenință libertatea presei și dreptul publicului la informație. Acest proiect de lege va arăta o lumină suplimentară asupra supravegherii secrete a jurnaliștilor din întreaga lume și, întrucât transparența este esențială pentru răspundere, solicităm Congresului să-i acorde rapid o atenție serioasă „.

Sursa: Newsmag