Avocatii apeleaza la furnizorii de servicii Internet pentru a se angaja in protectia de baza a confidentialitatii utilizatorilor

Stiri – Avocații apelează la furnizorii de servicii Internet pentru a se angaja în protecția de bază a confidențialității utilizatorilor

Pe măsură ce oamenii au aflat mai multe despre modul în care companiile precum Google și Facebook le urmăresc online, iau din ce în ce mai multe măsuri pentru a se proteja, dar există un mod relativ necunoscut prin care companiile și actorii răi pot colecta date de bază. Furnizorii de servicii de internet (ISP) precum Comcast, Verizon și AT&T sunt poarta de acces către internet. Aceste companii au acces complet, nelimitat și nereglementat la un flux constant din istoricul dvs. de navigare, care poate crea un profil pe care îl pot vinde sau utiliza în alt mod fără consimțământul dumneavoastră.

Anul trecut, Comcast s-a angajat să respecte o gamă largă de standarde de confidențialitate DNS. Companii precum Verizon, AT&T și T-Mobile – care dețin o cotă majoră de piață a clienților de bandă largă mobilă din SUA – nici măcar nu s-au angajat în aceste protecții de bază, cum ar fi urmărirea traficului site-ului web, ștergerea jurnalelor DNS sau refuzul de a vinde utilizatorii informație. Mai mult decât atât, aceste companii au un istoric al abuzului de date despre clienți: AT&T (împreună cu Sprint și T-Mobile) au vândut datele de localizare ale clienților către vânători de recompense și urmăritorii injectați Verizon ocolind controlul utilizatorilor .

Fiecare ISP ar trebui să aibă responsabilitatea de a proteja confidențialitatea utilizatorilor săi – și pe măsură ce accesul la internet mobil continuă să crească, această responsabilitate se bazează și mai mult pe umerii ISP-urilor mobile. După cum remarcă partenerul nostru, Consumer Reports, chiar și optarea pentru utilizări secundare a datelor poate fi complicată pentru consumatori. Companiile nu ar trebui să poată îngropa consimțământul în termenii lor de serviciu sau să utilizeze un model întunecat pentru a determina oamenii să facă clic pe „OK” și să susțină în continuare că acționează cu acordul explicit al utilizatorilor.

Aproape fiecare site web pe care îl vizitați vă transmite datele către zeci sau chiar sute de companii. Această supraveghere personală penetrantă și intruzivă a devenit norma și nu va înceta fără acțiunea noastră.

În acest sens, Mozilla, Internet Society și Electronic Frontier Foundation iau individual și colectiv măsuri pentru a proteja dreptul consumatorilor la confidențialitatea datelor. Un element cheie al acestui fapt este o lege de bază federală eficientă privind confidențialitatea, care limitează abuzurile de date de către furnizorii de servicii Internet și alte terțe părți și oferă consumatorilor un control semnificativ asupra modului în care sunt utilizate datele lor personale.

Dar o acțiune de reglementare eficientă ar putea fi la ani distanță și de aceea trebuie să răspundem proactiv ISP-urilor astăzi. Legile și soluțiile tehnice pot parcurge un drum lung, dar avem nevoie și de un comportament mai bun de la cei care colectează datele noastre sensibile DNS.

Astăzi publicăm o scrisoare deschisă care solicită AT&T, T-Mobile și Verizon să publice o notificare de confidențialitate pentru serviciul lor DNS care se angajează să șteargă datele în termen de 24 de ore și să folosească doar datele pentru furnizarea serviciului. Sperăm că vor ține cont de apel și că și alți furnizori de servicii Internet iau notă.

Descarca Scrisoarea către ISP-uri despre confidențialitatea DNS

Această postare de blog a fost co-scrisă de EFF, Internet Society și Mozilla .

Sursa: Newsmag