Screenshot 2021 04 05 M0Dk9kpTURBXy84MDM5YWU5YmM2MjMwYjdmNjU0N2FlZWI5MGFmYjIyMi5qcGeRkwXNAxTNAbyBoTAF WEBP Image 788 × 44...

Stiri – Cenzură și control pe internet: ghid pentru începători

Utilizatorii moderni de internet sunt obișnuiți să meargă online atunci când trebuie să găsească divertisment, să cumpere ceva, să vorbească cu prietenii lor și așa mai departe.

Aceștia folosesc internetul pentru a face schimb de informații și idei, deoarece web este cea mai mare platformă de exprimare liberă din lume.

Acest acces nelimitat la informații fără restricții îi împuternicește pe utilizatorii individuali de internet să se bazeze pe internet și mai mult în fiecare zi care trece. Cu toate acestea, o problemă uriașă amenință să distrugă ceea ce altfel este o imagine idealistă – cenzura.

Cenzura este una dintre amenințările foarte reale care pot perturba direct natura deschisă a internetului și pot limita această piață liberă de idei. În timp ce cenzura ar putea fi aparent neobservabilă în multe țări, cetățenii din unele regiuni nu beneficiază de aceleași drepturi de acces.

Persoanele care trăiesc sub regimuri represive sau restrictive nu ar putea avea șansa de a avea acces la furnizori independenți de știri. După cum a menționat The New York Times , multe încercări de a cenzura sau restricționa accesul la internet au motive politice în spatele lor. Guvernele ar putea manipula accesul și distribuirea informațiilor pentru a reduce la tăcere cetățenii, în timp ce pretind că protejează securitatea națională.

Cine poate impune cenzura?

Când vine vorba de cine poate cenzura sau limita accesul la internet, există mai multe entități.

Cenzura guvernamentală

Țările cu guverne autocratice impun adesea cenzura pe internet pentru a înăbuși disidența. Cenzura guvernamentală este cel mai evident tip de cenzură și este pusă în aplicare de guvernul țării.

Cel mai bun exemplu despre modul în care guvernele cenzurează internetul este în China. Partidul de guvernământ al țării a înființat o forță de poliție pe internet care impune un sistem de cenzură la nivel național….

Sursa: Newsmag