sky global

Stiri – CEO-ul Sky Global spune că este urmărit pentru construirea de instrumente care protejează confidențialitatea

Directorul general al unei companii din Vancouver, care este acuzat în Statele Unite că a ajutat la comerțul ilicit la nivel mondial cu droguri prin vânzarea de dispozitive de comunicații criptate, neagă acuzațiile.

Directorul general al unei companii din Vancouver, care este acuzat în Statele Unite că a ajutat la comerțul ilicit la nivel mondial cu droguri prin vânzarea de dispozitive de comunicații criptate, neagă acuzațiile.

Jean-Francois Eap spune într-o declarație că crede că el și compania sa Sky Global au fost vizați pentru construirea unor instrumente pentru protejarea dreptului fundamental la viață privată.

Departamentul de Justiție al SUA spune că Eap este unul dintre cei doi bărbați legați de compania canadiană numită în rechizitoriu de către un mare juriu federal din San Diego.

Se spune că rechizitoriul susține că dispozitivele Sky Global sunt concepute pentru a împiedica forțele de ordine să monitorizeze comunicațiile dintre membrii organizațiilor criminale transnaționale implicate în traficul de droguri și spălarea banilor.

Eap spune că a luat cunoștință de acuzațiile de conspirație și droguri prin mass-media și nu a fost contactat de autorități.

El spune că acuzațiile sunt „nefondate” și „complet false”.

„Acuzarea împotriva mea personal din Statele Unite este un exemplu al poliției și al guvernului care încearcă să denunțe pe oricine ia poziție împotriva supravegherii nejustificate”, spune Eap în declarație.

Eap a negat că această tehnologie a fost creată pentru a împiedica poliția să monitorizeze organizația criminală, adăugând că există pentru a împiedica pe oricine să monitorizeze și să spioneze comunitatea globală.

Actul de acuzare susține că Sky Global instalează software de criptare sofisticat în telefoanele mobile care permit utilizatorilor să comunice între ei într-o rețea închisă prin intermediul serverelor criptate din Canada și Franța.

Acesta susține că compania a folosit sistemul pentru a facilita importul, exportul și distribuția de heroină, cocaină și metamfetamină în Australia, Asia, Europa și America de Nord, inclusiv Statele Unite și Canada.

Actul de acuzare susține, de asemenea, că sistemul a fost utilizat pentru a ajuta la spălarea veniturilor din traficul de droguri și pentru obstrucționarea investigațiilor.

Eap spune că nu acceptă activitățile ilegale în niciun fel, formă sau formă, nici Sky Global nu le acceptă.

„Susținem protecția vieții private și a libertății de exprimare într-o eră în care aceste drepturi sunt atacate din ce în ce mai mult. Nu acceptăm comportamentele ilegale sau neetice ale partenerilor sau clienților noștri”, spune el.

„A marca pe oricine apreciază intimitatea și libertatea de exprimare ca fiind un criminal este o indignare. În zilele următoare, eforturile mele se vor concentra pe eliminarea numelui meu de aceste acuzații.”

Departamentul Justiției îl numește și pe Thomas Herdman, un fost distribuitor al dispozitivelor, care nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Departamentul spune că sunt acuzați de conspirație pentru încălcarea Legii federale privind Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act pentru distribuirea substanțelor controlate.

Sky Global este o companie ce ofera servicii de securitatea datelor din Vancouver, Canada.

Sursa: Newsmag