china 6g

Stiri – China privește 6G drept următoarea frontieră tehnologică

Economia digitală va fi forța motrice majoră a Chinei

China promovează utilizarea informatizării în a 14-a perioadă a planului cincinal (2021-25), tehnologiile 6G fiind o prioritate, deoarece țara stimulează dezvoltarea economiei digitale ca un nou motor economic, au declarat oficialii guvernamentali și experții din industrie vineri.

China va accelera cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor 6G, construcția rețelei 5G la scară largă, precum și aplicația pe scară largă a Protocolului Internet versiunea 6 - cea mai recentă modalitate mondială care vizează creșterea internetului, mai rapid și mai mare sigur „, a declarat Yang Xiaowei, șef adjunct al administrației cibernetice din China, într-un briefing de știri la Beijing.

De asemenea, vor fi depuse mai multe eforturi pentru a elibera pe deplin vitalitatea datelor prin accelerarea construcției de sisteme și standarde pentru a adapta fluxul de date, transmiterea transfrontalieră a datelor și protecția securității datelor. Economia digitală își poate juca cu adevărat rolul critic la nivel național„, A spus Yang.

Economia digitală este un accent cheie în cel de-al 14-lea plan cincinal, iar China își propune să crească cota producției industriilor de bază în economia digitală în PIB-ul țării la 10% până în 2025.

China va acorda o atenție sporită dezvoltării digitale de înaltă calitate în următorii ani„, a declarat Li Chao, economist-șef la Zheshang Securities Co Ltd.

Li a adăugat că cea mai recentă directivă guvernamentală evidențiază, de asemenea, „China digitală” ca obiectiv independent, reafirmând hotărârea puternică a națiunii de a dezvolta economia digitală pentru a oferi un nou impuls economic.

Comentariile au venit înaintea celui de-al 4-lea Summit China Digital, care se va desfășura în perioada 25-26 aprilie la Fuzhou, provincia Fujian, sub tema „Nou potențial pentru date și Noua călătorie a Chinei digitale”.

Summitul va avea loc atât online, cât și offline. Expoziția online va încorpora mai multe produse virtuale și interactive, cum ar fi video de înaltă definiție 5G și proiecție olografică.

„Cu un forum principal și un număr record de 20 de subforuri, summitul va servi drept platformă pentru a anunța politicile de dezvoltare a informatizării, pentru a prezenta cele mai recente realizări și pentru a împărtăși experiențele și practicile noii construcții digitale din China”, a declarat vice-guvernatorul Fujian Guo Ningning.

Potrivit Administrației Cyberspațiale din China, țara a înregistrat progrese considerabile în dezvoltarea economiei digitale în ultimii cinci ani, timp în care numărul utilizatorilor de internet din țară a crescut de la 688 milioane la 989 milioane, iar rata de penetrare a internetului a crescut de la 50,3 la sută la 70,4 la sută.

Capacitățile de inovare ale țării au continuat să se îmbunătățească, odată cu creșterea majoră în utilizarea și acoperirea 5G, inteligența artificială, calculul cuantic și alte domenii. Din 2015 până în 2020, clasamentul Chinei în indicele global de inovație al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale a crescut de pe locul 29 pe locul 14.

Sursa: Newsmag