Congresul SUA va presa Big Tech sa cenzureze postarile

Stiri – Congresul SUA va presa Big Tech sa cenzureze postarile

Rețelele de socializare Facebook, Twitter și Google se confruntă cu un nou apel al Congresului, unul axat pe eforturile de a împiedica platformele lor să răspândească falsuri și să incite la violență.

Aceasta a fost o temă familiară pentru parlamentari în ultimii ani. Dar presiunea este și mai mare după insurecția din 6 ianuarie de la Capitolul SUA, creșterea dezinformării vaccinului COVID și controlul democratic unit al Congresului și al Casei Albe.

Acesta din urmă ar putea face acțiunea legislativă mai probabilă, deși rămâne departe de a fi un lucru sigur.

Pe măsură ce teoriile conspirației rău intenționate continuă să se răspândească, parlamentarii analizează companiile de social media asupra dominanței lor pe piață, recoltând date despre utilizatori și practici despre care unii cred că încurajează de fapt răspândirea dezinformării interesante, dar potențial dăunătoare.

Unii republicani au pretins, fără dovezi, cenzura și părtinirea politică împotriva conservatorilor ca un alt motiv pentru a stăpâni lumea.

Există un sprijin din ce în ce mai mare în Congres pentru impunerea de noi restricții privind protecțiile legale cu privire la discursul postat pe platformele lor. Atât republicanii, cât și democrații, inclusiv președintele Joe Biden în calitate de candidat, au cerut eliminarea unor protecții în conformitate cu așa-numita secțiune 230 a unei legi de telecomunicații veche de 25 de ani, care protejează companiile de internet de răspunderea pentru ceea ce postează utilizatorii.

CEO – ul Facebook , Mark Zuckerberg, șeful Twitter , Jack Dorsey, și CEO-ul Google , Sundar Pichai, a cărui companie deține YouTube vor depune mărturie într-o audiere virtuală în fața Congresului. Titlul sesiunii lasă puține îndoieli cu privire la poziția majorității democraților: Națiunea de dezinformare: rolul retelelor sociale în promovarea extremismului și dezinformării.

Acești directori…

Sursa: Newsmag