Secretariatul Cabinetului Guvern Tehnologie

Stiri – Guvernul va constitui un comitet abilitat pentru producția de înaltă tehnologie

Secretariatul Cabinetului a declarat că guvernul a decis să constituie „un comitet împuternicit pentru producția în domenii de înaltă tehnologie”, pentru a facilita investițiile și a promova producția.

Secretariatul Cabinetului a informat vineri că Guvernul central a decis să constituie „un comitet împuternicit pentru producția în zone de înaltă tehnologie”, pentru a facilita investițiile și a promova producția în sectoarele cu tehnologie intensă.

Comitetul format din 10 membri va fi condus de ministrul comerțului și industriei. Comitetul va lua în considerare propunerile de investiții sau de proiecte în domeniile de înaltă tehnologie, va lua măsuri pentru a facilita investițiile, producerea și va face recomandări pentru a solicita aprobările autorității competente, a citit o declarație oficială.

„Pentru a facilita investițiile și pentru a promova producția în sectoare intensive în tehnologie, inclusiv în semiconductori, Guvernul Indiei a decis să constituie un Comitet împuternicit pentru producție în zone de înaltă tehnologie”, se arată în comunicatul emis de secretariatul Cabinetului.

Conform declarației, componența Comitetului împuternicit va fi următoarea: Ministrul comerțului și industriei – președinte; Secretar de cabinet; Rajinder Khanna, adjunct național consilier de securitate; Secretar, Departamentul pentru promovarea industriei și rade interne (DPIIT); Secretar suplimentar (EA), Ministerul Afacerilor Externe; N. Chandrasekaran, președinte, TATA Sons; Baba Kalyani, președinte, Bharat Forge Ltd .; Pawan Goenka, director general și CEO, Mahindra Group Chairman, Atmanirbhar Bharat Mission, Cll; Sridhar Vembu, CEO, Zoho Corporation; Anshuman Tripathi, expert în domeniul semiconductorilor.

„Secretarii Departamentului Afacerilor Economice, Departamentului Veniturilor, Departamentului Cheltuielilor și Ministerului / Departamentului de Sponsorizare pot fi invitați să participe la ședințele Comitetului împuternicit, după cum este necesar”, a spus acesta.

Guvernul din comunicat a declarat că Comitetul împuternicit va fi deservit de Departamentul pentru Promovarea Industriei și Comerțului Intern (DPIIT).

Sursa: Newsmag