ISP

Stiri – Încălcarea proprietății intelectuale și rolul furnizorilor de internet

Încălcarea proprietății intelectuale a devenit din ce în ce mai frecventă online, iar furnizorii de servicii terțe cu buzunare profunde se găsesc adesea implicați în astfel de dispute. Revizuim abordarea generală a CJUE privind răspunderea pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală pentru furnizorii de servicii Internet.

La început, trebuie înțeles că există două categorii de ISP.

Furnizorii gazdă sunt furnizori de servicii Internet care stochează informațiile terților pe serverele sale, de exemplu, partajarea fișierelor și rețelele sociale. Această categorie de ISP acoperă, de asemenea, stocarea web, spațiul web și găzduirea de e-mail.

Pe de altă parte, furnizorii de acces sunt furnizorii de servicii Internet care oferă acces tehnic la internet sau transmiterea de conținut terță parte. Acestea includ furnizorii de telefonie mobilă și de telefonie, operatorii de rețea prin cablu și alți furnizori de servicii de telecomunicații.

Răspundere pentru furnizorii de gazdă

Furnizorii gazdă cuprind următoarele:

  1. Platforme de licitații pe internet

Dacă o platformă de licitație pe internet a adoptat o poziție neutră (de exemplu, a prelucrat doar datele prin mijloace automate), aceasta va intra sub incidența articolului 14 alineatul (1) din Directiva privind comerțul electronic („Apărarea găzduirii”) și poate fi scutit de răspundere. Articolul 14 alineatul (1) nu se aplică platformelor care au jucat un rol activ, cu alte cuvinte având cunoștințe sau control asupra datelor stocate. Important, platforma va fi considerată a fi jucat un rol activ atunci când promovează vânzarea conținutului ofensator.

Dacă platforma a adoptat o poziție neutră, dar platforma ar fi trebuit să-și dea seama că ofertele de vânzare în cauză erau ilegale, este posibil să nu fie permisă apărarea găzduirii. Standardul care trebuie aplicat aici este cel al unui operator economic sârguincios.

  1. Motoare de…

Sursa: Newsmag