Stiri – WhatsApp ar putea lansa în curând copii de siguranță criptate pentru chat

În timp ce chat-urile sunt criptate de la un capăt la altul, copiile de siguranță ale acestora nu sunt – acest lucru se poate schimba în curând.

Se spune că WhatsApp funcționează pentru a adăuga criptare pentru backup-urile de chat, care vor permite utilizatorilor să își securizeze cu ușurință conversațiile atunci când le vor stoca în cloud.

În timp ce compania oferă în prezent criptare end-to-end pentru mesaje, apeluri și alte forme de comunicare, astfel încât conținutul lor să fie vizibil doar pentru expeditor și destinatar, aceeași protecție nu se extinde și pentru copiile de rezervă, stocate pe terți. platforme de petrecere precum  iCloud  și  Google Drive .

Cu toate acestea, acest lucru se poate schimba în curând în funcție de tipsterul WhatsApp WABetaInfo, care a împărtășit patru capturi de ecran ale funcției mult așteptate. Două capturi de ecran prezintă versiunea iOS, în timp ce restul afișează cum ar putea arăta versiunea Android.

„Pentru a preveni accesul neautorizat la backupul iCloud, puteți seta o parolă care va fi utilizată pentru a cripta backupurile viitoare. Această parolă va fi necesară când restaurați din copie de rezervă ”, se arată într-o captură de ecran a procesului de configurare, care solicită utilizatorului să confirme alegerea introducând numărul de telefon.

Între timp, o captură de ecran a ferestrei de context Android arată un avertisment de către WhatsApp că parolele uitate nu pot fi recuperate. În traducere, după ce configurați parola pentru a vă cripta copiile de rezervă și a le stoca în iCloud sau Google Drive, ar fi bine să vă amintiți parola – sau să folosiți un manager de parole pentru a face treaba pentru dvs.

Nu există informații cu privire la faptul dacă funcția va fi disponibilă în curând, deoarece WhatsApp a rămas tăcut pe subiect și a refuzat să confirme sau să respingă dacă sau când va fi lansată funcția.

Cu toate acestea, impulsul pentru confidențialitate și securitate nu ar fi la fel de surprinzător. Platforma de mesagerie deținută de Facebook a lansat deja mai multe funcții noi pe baza  comunicării confuze a politicii sale de confidențialitate și a actualizării Termenilor și condițiilor , care a văzut utilizatorii părăsind WhatsApp în masă. Cu doar câteva zile în urmă, aplicația de chat și-a extins funcțiile de apel audio și video la versiunea desktop a aplicației sale .Sursa: Newsmag