Tuia

Tuia Piata Hurmuzachi Bucuresti

Tuia Piata Hurmuzachi Bucuresti

Daca vrei sa generezi efectul de perdea verde intr-o gradina din Piata Hurmuzachi Bucuresti, planteaza arbustii de tuia la o distanta de cel putin 75-80 de centimetri unul fata de celalalt.

Fiind un arbust care nu ridica mari pretentii de ingrijire, tuia poate fi plantat atat primavara, cat si vara.

  • Locul ales trebuie sa fie ferit de curenti uscati si de praf;
  • Sapa o groapa cu 10-15 centimetri mai adanca decat radacina arbustului si care sa aiba de trei ori diametrul ghiveciului. Peretii gropii nu trebuie sa fie netezi, asa ca pot fi greblati;
  • Planta poate fi introdusa in pamant cu tot cu protectia biodegradabila a balotului. Daca protectia este din sarma, indeparteaz-o;
  • Poti adauga si un ingrasamant pentru conifere, 1 lingura pentru plantele de 1 metru, 2 sau 3 pentru plantele mai mari de atat. Acesta se presara pe fundul gropii, apoi se introduce planta si se acopera cu pamant un sfert de groapa. Umple apoi restul gropii cu apa si asteapta sa se absoarba. Adauga pamant pana cand umpli trei sferturi de groapa si apoi din nou apa. La sfarsit umple toata groapa cu pamant;
  • Toarna din nou apa, atat cat primeste pamantul. Tuia se uda apoi de doua-trei ori pe saptamana;
  • Pentru sanatatea plantelor, poti efectua si trei stropiri cu insecticire anual – primavara, la mijlocul si la sfarsitul verii.

SFAT PRACTIC: Acopera solul din jurul plantei cu rumegus sau mulci din scoarta, care vor mentine umezeala, avand si scop decorativ. In caz contrar, mentine solul afanat, prin sapare frecventa.

Comenzi Tuia Piata Hurmuzachi Bucuresti

Telefon – 0724746148

Tuia (Thuja occidentalis L.) sau tuia obișnuită, este un conifer din genul Tuia din familia Cupressaceae. Forma conică, cu ramuri scurte și dese, cu numeroși lăstari, cu ramificare aplatizată. Frunzele sunt solziforme, de culoare verde pe timpul perioadei de vegetație, iar pe timpul iernii capătă o nuanță bronz. Conurile sunt mici (8 mm) de culoare brun-deschis. Poate atinge înălțimea de 10-12 m și diametru de 2-4 m, un ritm de creștere lent și se dezvoltă bine în plin soare și în semiumbră. Rezistă bine la ger, preferă soluri revene, bine drenate și calcaroase. Nu suportă excesul de umiditate din sol, suportă bine tunderea.

Tuia este una dintre cele mai folosite plante, atat in designul gradinilor interioare din Piata Hurmuzachi Bucuresti, cat si in designul stradal. Fiind o planta putin pretentioasa, nu are nevoie de ingrijire speciala, insa trebuie taiata, pentru pastrarea unei siluete frumoase. Este perfecta daca vrei sa ai o gradina mereu verde. Tuia este o planta folosita si in medicina naturista.

Tuia este un conifer cu frunze asezate in scara. Acestea sunt orientate spre varful tulpinii, fiind mereu verzi. Rezistent la temperaturi mari, poate fi totusi sensibil in anotimpul rece, cand poate avea nevoie de protectie. Desi cu un trunchi aparent fragil, unele specii de tuia pot atinge chiar si 60 metri la maturitate. Coroana acestei plante poate fi usor intretinuta, prin tunderi repetate.

Comenzi Tuia Piata Hurmuzachi Bucuresti

Tuia