gazduire web 1

Web Hosting: Ce trebuie să știți înainte de a vă începe propriul site

Vă explicăm găzduirea partajată, certificatele SSL, timpul de funcționare a serverului și multe altele despre ceea ce trebuie să știți.

Te gândești să începi propriul tău site web pentru afaceri, artă sau blogging? Dacă ați început recent o afacere nouă, un site web poate ajuta să le arate clienților produsele dvs. Poate că urmezi o carieră artistică și vrei un portofoliu digital pentru a-ți arăta munca. Sau vrei doar să te apuci de blogging.

Indiferent de motivul dvs., am compilat un ghid cu lucruri de știut despre găzduirea web pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun serviciu și să vă planificați nevoile. Odată ce ați terminat de citit acest lucru, vă puteți îndrepta către lista cu cele mai bune servicii de găzduire web pentru a vă pune site-ul în funcțiune în cel mai scurt timp.

Ce este un serviciu de găzduire web?

Serviciile de găzduire web sunt companii, cum ar fi Mxhost sau Hostico , care dețin și întrețin servere în care sunt stocate datele site-urilor web, astfel încât acele site-uri web să apară pe internet. Gândiți-vă la servere ca la clădiri de apartamente, iar serviciul de găzduire web este proprietarul. În esență, plătiți chirie pentru ca site-ul dvs. să trăiască pe aceste servere și să accesați resurse.

Înțelegerea planurilor de bază de găzduire web

Obiectivele pe care le aveți pentru site-ul dvs. web vă vor ajuta să determinați care plan de găzduire web este cel mai potrivit pentru dvs. Iată două dintre planurile de bază.

Gazduire partajata

Cu găzduirea partajată, datele site-ului dvs. sunt stocate alături de alte site-uri pe un server. Toate site-urile folosesc aceleași resurse, așa că dacă un site primește mai mult trafic, va ocupa majoritatea resurselor. Ca urmare, site-ul dvs. ar putea încetini, deoarece un alt site vede o creștere a traficului. Din acest motiv, planurile de găzduire partajată sunt cele mai bune dacă porniți un site web pentru prima dată sau nu vă așteptați la mult trafic. Unele planuri de găzduire partajată, cum ar fi cele oferite de MxHost sau NameBox, costă aproximativ 2 euro pe lună.

Gazduire VPS

Găzduirea serverului privat virtual este un pas înainte față de planurile de găzduire partajată: serverul pe care se află site-ul dvs. este partiționat virtual, astfel încât site-ul dvs. este stocat pe propriul server – în esență, în propria sa bulă cu propriile resurse. Găzduirea VPS vă face site-ul mai stabil, spre deosebire de găzduirea partajată. Dacă conduceți o afacere mică sau încercați să vindeți artă și nu vă puteți permite ca site-ul dvs. să fie încetinit pe un server partajat, găzduirea VPS este o alegere bună. Unele planuri VPS, cum ar fi de la MxHost , încep în jur de 5 euro pe lună.

Ce se întâmplă dacă nu vreau să partajez un server cu alții?

În acest caz, planurile de găzduire dedicată sunt calea de urmat. În timp ce găzduirea partajată și VPS pun datele site-ului dvs. pe un server cu alte site-uri, planurile de găzduire dedicate vă oferă întregul server sau servere. Aceste planuri oferă site-ului dvs. cele mai multe resurse și îl ajută să gestioneze cantități mari de trafic. Cu toate acestea, spațiul și resursele suplimentare înseamnă că aceste planuri sunt mai scumpe. Dacă conduceți o organizație sau o afacere mare, un server dedicat vă poate oferi fiabilitatea de care aveți nevoie. Unele planuri de servere dedicate, cum ar fi cele de la Mxhost, pot costa în jur de 300 euro pe lună.

Care este această opțiune pentru găzduirea reseller-ului?

Găzduirea reseller este locul în care utilizatorii vor cumpăra servicii de găzduire web în vrac, de obicei cu reducere, și vor revinde spațiul suplimentar pentru un profit. Acest lucru permite oamenilor să acționeze ca intermediar digital între un serviciu de găzduire web și proprietarii de site-uri web. Revânzătorul va trebui să vină cu tipurile de servicii oferite, șabloane pentru serviciile oferite, prețuri și multe altele. Mulți oameni tratează asta ca pe propria afacere. Totuși, nu toate serviciile de găzduire web oferă găzduire de revânzare. Unele servicii de găzduire web, cum ar fi Mxhost, oferă planuri de găzduire reseller pentru aproximativ 5-50 euro pe lună.

Ce este găzduirea WordPress?

Pentru a răspunde la asta, trebuie să explicăm ce este un sistem de management al conținutului (CMS).

CMS

Un CMS este un instrument pe care oamenii îl pot folosi pentru a personaliza aspectul site-ului lor și conținutul afișat pe acesta. De asemenea, puteți utiliza un generator de site -uri web pentru a vă ajuta să vă creați site-ul, dar acești constructori pot oferi instrumente limitate și control asupra modului în care arată site-ul dvs. În cele mai multe cazuri, nici nu dețineți niciun conținut de design de pe site-ul dvs., așa că ar putea dispărea fără să știți.

Cu un CMS, aveți un control mai mare asupra modului în care arată site-ul dvs. Mai multe instrumente de proiectare sunt disponibile printr-un CMS, iar CMS-urile sunt open-source, astfel încât dețineți pe deplin ceea ce creați.

Găzduire WordPress

Prin urmare, găzduirea WordPress înseamnă că planul de găzduire web este optimizat pentru a utiliza WordPress ca CMS. Furnizorul de găzduire web s-a asigurat că serverele lor pot rula WordPress ca CMS fără probleme și eficient, iar serviciul de găzduire web se va ocupa de orice actualizări sau probleme ale CMS WordPress. WordPress este mai ușor de utilizat decât alte CMS-uri, cum ar fi Joomla și Drupal, și oferă în continuare o mulțime de șabloane, widget-uri și plug-in-uri pentru a crea cel mai bun site pentru tine.

Ce este găzduirea în cloud?

Găzduirea în cloud este găzduire web pe mai multe servere fizice. Aceasta înseamnă că site-ul dvs. poate gestiona un volum mare de trafic și, dacă un server se defectează, site-ul dvs. nu va fi afectat la fel de mult, deoarece datele dvs. sunt împărțite pe servere. Cu toate acestea, găzduirea în cloud poate fi destul de costisitoare și doar site-urile mari, cum ar fi Facebook sau Google, au cu adevărat nevoie de ea. Nu spunem că site-ul dvs. nu va decola și nu va fi la fel de mare ca ei într-o zi, dar deocamdată nu vă faceți griji cu privire la această opțiune.

Planuri de server gestionate și neadministrate: care este diferența?

Cu un plan de server gestionat, orice probleme administrative – cum ar fi resetarea serverului sau actualizarea acestuia – sunt gestionate de serviciul de găzduire web. Dacă aveți puțină sau deloc experiență în gestionarea unui server, aceste planuri vă pot ajuta să evitați orice probleme sau eșecuri majore. Planurile de gazduire VPS  sau de server dedicat încep de obicei în jur de 10 euro pe lună.

Cu un plan de server negestionat, trebuie să vă gestionați singur orice probleme administrative. Dacă sunteți cunoscător în tehnologie sau doriți să învățați administrarea sistemului, un VPS neadministrat sau un server dedicat este pentru dvs. Aceste planuri încep de obicei în jur de 5 euro pe lună.

Ce ar trebui să știu despre domenii și adrese IP?

Un domeniu este ceea ce se numește site-ul tău web, ca un nume pentru afacerea ta. Când veniți cu un domeniu, trebuie să verificați un registrator de domenii, un registru al tuturor domeniilor, pentru a vă asigura că numele nu este deja utilizat. Este ca și când începi un nou cont de rețea socială, iar platforma vă informează dacă altcineva are deja acel nume de utilizator.

Pe de altă parte, o adresă IP este locul în care se află afacerea pe server. Este ca adresa ta de acasă. Puteți schimba domeniul site-ului dvs., dar adresa IP rămâne de obicei aceeași.

Pot obține adrese de e-mail pentru domeniul meu?

Poti. Acestea sunt ca adresele de e-mail corporative, așa că în loc ca adresa dvs. să fie @gmail.com sau @yahoo.com, poate fi @siteultau.ro. Având o adresă ca aceasta, vă poate oferi credibilitate e-mail-urilor, astfel încât oamenii să nu vă confunde e-mailurile cu escrocherii. Multe planuri de găzduire web includ un număr limitat de adrese de e-mail pe care le poate avea contul dvs. de găzduire web. Pe măsură ce intri în planuri de nivel superior, acest număr crește de obicei, iar unele servicii, cum ar fi MxHost, oferă adrese de e-mail nelimitate cu anumite planuri.

Este posibil să-mi pierd site-ul?

Puteți pierde datele site-ului dvs. în multe moduri, cum ar fi dacă serverul este corupt sau deteriorat de un virus, dacă serverul se blochează din cauza utilizării excesive sau dacă o actualizare a fost efectuată incorect. Gândiți-vă la copiile de siguranță ca la un punct de salvare într-un joc video. Site-ul dvs. poate fi restabilit în acel moment în cazul în care întâmpinați orice fel de probleme. Multe servicii de găzduire web oferă copii de rezervă ca parte a planurilor lor de găzduire. Unele copii de siguranță, cum ar fi cele oferite de MxHost, vor scana datele site-ului dvs. pentru malware și vor stoca datele fără malware. Totuși, copiile de rezervă nu sunt de obicei făcute publicitate, așa că va trebui să contactați serviciul pentru a afla care este politica lor de backup. Unele servicii oferă backup săptămânal sau lunar, dar unele servicii nu oferă backup deloc.

Ce altceva trebuie să știu despre găzduirea web?

Se întâmplă multe în găzduirea web și doar am zgâriat suprafața. Când te uiți la planurile de găzduire web, vei întâlni o mulțime de termeni precum stocarea datelor și timpul de funcționare. Iată ce înseamnă și de ce sunt importante.

Prețuri

Costul planurilor de găzduire web poate fi confuz. Prețurile listate sunt adesea oferte introductive atașate la contracte care durează de obicei cel puțin un an. Aceste contracte se reînnoiesc apoi automat la rata obișnuită la sfârșitul contractului, astfel încât site-ul dvs. să rămână activ în mod continuu. Când contractul se reînnoiește automat, tariful normal este adesea mult mai mare – uneori dublu sau chiar triplu – decât prețul de lansare. Contractele sunt de obicei plătite în avans, mai degrabă decât lunar, în ciuda faptului că companiile listează prețul ca cost lunar. Multe servicii oferă planuri de la o lună la lună, dar acestea sunt de obicei listate la tariful obișnuit. Uneori, serviciile vor adăuga și servicii suplimentare la factura dvs., așa că asigurați-vă că, când verificați, verificați factura, astfel încât să plătiți doar pentru ceea ce doriți.

Stocare a datelor

Stocarea datelor se referă la cât spațiu aveți pe server pentru datele site-ului dvs. Videoclipurile, muzica și prezentările de imagini sunt câteva lucruri care pot ocupa mult spațiu de stocare a datelor. Cantitatea de stocare este de obicei măsurată în gigaocteți sau teraocteți, dar unele planuri oferă spațiu de stocare necontorizat/nelimitat. În acel moment, spațiul de stocare de pe server este factorul limitativ. Unele planuri de găzduire web partajată vor oferi planuri de stocare nelimitate/necontorizate din cauza naturii găzduirii partajate.

Lățimea de bandă

Dacă aveți un plan de găzduire care vă oferă 5 GB de lățime de bandă pe lună, înseamnă că puteți transfera doar 5 GB de date totale de pe site-ul dvs. către spectatorii dvs. în fiecare lună. Dacă aveți un site de o pagină încărcat cu conținut media, o vizită pe site-ul dvs. ar putea trimite 300 de megaocteți de date vizitatorului dvs. Încă câteva vizite și ați putea să vă depășiți lățimea de bandă lunară și să suportați o taxă suplimentară – cum ar fi taxele suplimentare pe care le primiți pentru trecerea peste planul de date al telefonului dvs. Din nou, există unele servicii care oferă lățime de bandă nelimitată/necontorizată, dar utilizarea lățimii de bandă a site-ului dvs. trebuie să fie în conformitate cu termenii și serviciile furnizorului de găzduire web. MxHost oferă lățime de bandă nelimitată, dar ei spun că dacă clienții folosesc peste 25% din resursele serverului pentru mai mult de 90 de secunde, aceasta este o încălcare a termenilor lor .

Timp de funcționare

Tehnologia nu este perfectă și vor exista momente în care serverele se defectează din mai multe motive. Timpul de funcționare este o măsurare a duratei de funcționare a serverelor și a site-urilor de pe acele servere, fără a se defecta. Majoritatea serviciilor de găzduire web vor spune că vor garanta un timp de funcționare de peste 99,9%. Ori de câte ori site-ul dvs. se prăbușește este înfricoșător, dar aceste garanții înseamnă că site-ul dvs. ar putea fi oprit timp de aproximativ 20 de minute pe lună. Dacă site-ul dvs. este oprit pentru mai mult timp, ar trebui să contactați serviciul dvs. de găzduire web. În multe cazuri, serviciul dvs. de găzduire web vă va oferi un credit în valoare de un procent din taxa lunară de găzduire pentru fiecare oră în care serverul lor este oprit.

Certificate SSL

SSL este prescurtarea pentru Secure Sockets Layer. Aceste certificate criptează datele care sunt transmise către și de la site-ul dvs. Certificatele SSL sunt folosite pe multe site-uri pentru a împiedica hackerii să intercepteze cardul de credit sau informațiile personale ale oamenilor. Google a anunțat în 2018 că orice site care nu are SSL va fi marcat ca „Nesecurizat” în Chrome. Dacă te uiți în bara de adrese pe orice site web și vezi un lacăt lângă URL, înseamnă că site-ul are SSL-uri. Prin utilizarea SSL-urilor, oamenii se vor simți mai confortabil vizitând site-ul dvs. Multe servicii de găzduire oferă SSL clienților lor.

Cu toate acestea, puteți instala propriile certificate SSL în majoritatea cazurilor. Există certificate SSL plătite, cum ar fi de la NameBox, care costă aproximativ 12 euro pe an, și certificate SSL neplătite, precum inițiativa Let’s Encrypt . Apoi, trebuie să instalați certificatele SSL pe site-ul dvs., iar acest lucru necesită anumite cunoștințe de server. Instalarea propriului certificat SSL vă oferă un control mai mare asupra site-ului dvs., dar dacă nu aveți cunoștințele de server pentru a instala și menține certificatul dvs. SSL, atunci este posibil să doriți să rămâneți cu certificatul SSL oferit de serviciul de găzduire web.

A fost utila aceasta pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Average rating 0 / 5. Voturi: 0

Niciun vot inca, fii tu prima persoana care voteaza.